Ez volt az a kérdés amit legutobb felvetettem és megígértem, hogy részletezem.Az ember az idők kezdete óta arra törekszik, hogy behatárolja a dolgokat. Gondoljunk akármire, még a nyelvünk is (nyelvi szimbólumai=szavak) arra törekszik, hogy meghatározzanak dolgokat. De miért? Mert fél az ismeretlentől, ezt értelmezd úgy, hogy akkor érzi magát biztonságban, ha tudja hogy mivel áll szemben. De miért akar biztonságba lenni? Mert akkor találhatja meg igazán a boldogságot. De miért akar Boldog lenni? Mert amikor boldogok vagyunk akkor elfeljtünk minden gondot. Példa: Amikor megnevetettnek elfelejtjük a gondjainkat, nem törödsz azzal hogy következő nap milyen gondok várnak rád lehet ez az hogy kémiából írsz vagy hogy meghalsz. A lényeg az, hogy az adott pillanatban nem gondolsz a gondokra.

Ha belegondolsz minden cselekvésedet azért teszed, hogy boldog legyél és nincs semmi amit nem azért tennél. Azért iszol vizet, ha szomjas vagy, hogy jobb legyen. Azért dugsz valakivel, mert a boldogságot keresed szintén. Azért nézel tv-t, mert a boldogságot keresed. Ezt gondold végig keress az állításomba kifogást, hogy megbizonyosodj arról, hogy helyes gondolatmenetem.

Tehát minden cselekvés, minden amit teszel azért teszed, hogy megtaláld a boldogságot, mert akkor elfelejted a gondjaitdat. De a Boldogság egy "idea-fogalom", mivel sohasem lehetünk igazán boldogok, mert ahhoz először biztonságba kell tudnunk magunkat. -ezért szervezet például az ember társadalmat- De a biztonság idea-fogalom szintén, mert sohasem lehetsz abban biztos, hogy 1 nap múlva, 2 nap múlva, 1 hónap múlva vagy 30 év múlva még élni fogsz. És mivel senkisem halhatatlan ezért senkisem éri el a boldogságot.

Az ember egész életében a boldogságot keresi és sohasem találja meg, több okból kifolyólag, de az egyik legnagyobb ok a nem létező biztonság.

Az ember léte ebből arra következtethetünk értelmetlen, mert nem más mint hagyományai és kulturái által fenmaradt élőlény ami szimpla biológiai öröklödéseknek a következménye. De ez lenne az emberi lét értelme? Az, hogy szimplán csak a boldogság után fut egész életében és mindig csak pár pillanatra találja meg, hogy tanulsz aztán dolgozol, hogy pénzt keres és a pénz által megtaláld a boldogságot mivel biztonságot nyújt neked? Ennyi? Szimplán ennyi az értelem? Ezen gondolkodjatok, legközelebb bebizonyítom, hogy létezik Isten vagy nevezük "feltétlen parancsnak" vagy morálnak lényeg, hogy ez a valami irányít.

A bejegyzés trackback címe:

https://endor.blog.hu/api/trackback/id/tr19823159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása